Tiedote. Julkaistu: 08.03.2018, 08:32

Jyväskylän ainutlaatuinen keskuspuisto esillä Jyväskylän Rakennusmessuilla: "Kehä Vihreä tulee olemaan elämys"

Jyväskylän Kehä Vihreä on moderni kaupunkipuisto – koko keskusta-alueen kiertävä vihreä ja virkistävä nauha, jolla myös kulttuuri kukkii. Jyväskylän kaupungin maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski kertoo Paviljongissa 16.–18.3.2018 järjestettävillä Jyväskylä Rakennusmessuilla Kehä Vihreän tarinan.

Kehä Vihreä on Jyväskylän keskustaa kehystävä viher- ja virkistysalueiden kokonaisuus, joka muodostuu viheralueista kuten Harju ja Tourujoki. Jatkossa Kehä Vihreää kehitetään edelleen yhä monimuotoisemmaksi vihervyöhykkeeksi, jolla on opastettuja ulkoilureittejä sekä elämyksiä taiteesta ja valosta.

- Kehä Vihreä on kaupunkilaisten henkireikä, jota on tarkoitus yhtenäistää niin, että sen reittejä pitkin pääsee kulkemaan koko keskusta-alueen ympäri. Olen varma, että Kehä Vihreä tulee tulevaisuudessa olemaan samanlainen elämys kuin Jyväsjärven kiertävä Rantaraitti, maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski uskoo.

Kehä Vihreän kehittämisessä sitoudutaan kaupunkistrategian mukaisesti kaupunkilaisten osallisuuden vahvistamiseen, rohkeiden, luovien ja resurssiviisaiden ratkaisujen etsintään sekä viihtyisän ja hyvinvointia tukevan elinympäristön edistämiseen. Vallinkoski sanookin, että Kehä Vihreän hyvinvoinnista ja kehityksestä asukkaiden virkistysalueena pidetään tiukasti kiinni, vaikka kaupunki ympärillä kasvaa.

- Tänä vuonna yksi Kehä Vihreän kehityskohde on Eeronkadun epävirallisen parkkipaikan muutos vehreäksi ja kaikille avoimeksi oleskelupuistoksi. Puiston avajaisia juhlitaan Valon kaupunki -tapahtuman yhteydessä syyskuun lopulla, Vallinkoski kertoo.

Mervi Vallinkosken tietoiskut Kehä Vihreästä kuullaan Jyväskylän Rakennusmessujen D-hallin ohjelmalavalla sunnuntaina 18.3. Tietoiskujen jälkeen Vallinkoski jää vastaamaan messuvieraiden kysymyksiin Kehä Vihreästä.

Lisätietoja Kehä Vihreästä:
Maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski puh. 014 266 5060, mervi.vallinkoski@jkl.fi
 
Lisätiedot ohjelmasta: http://www.jklrakennusmessut.fi/ohjelmat
Lisää tapahtumasta: www.jklrakennusmessut.fi
Kuvat, videot, tiedotteet sekä muut mediamateriaalit: http://www.jklrakennusmessut.fi/media
Facebook:@jklrakennusmessut
Instagram:@jklrakennusmessut

Lisätiedot:
Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtaja Juha Rahko, puh. 0500 499 964, juha.rahko@jklmessut.fi

Rakentamisen, remontoinnin, sisustamisen ja pihanlaiton parhaat tekijät, tarvikkeet, vinkit ja välineet valloittavat Jyväskylän Paviljongin 16.-18.3.2018. Kun haaveilu ei riitä, tule löytämään parhaat toteutukset Jyväskylän Rakennusmessuilta!