Tiedote
5.2.2018 julkaisuvapaa

Kolmen tapahtuman kokonaisuus huhtikuussa Paviljongissa

Metsä – suomalaisen voimavara
Metsämme 2018 -messu- ja koulutustapahtuma on suunnattu metsästä ja metsänomistamisesta kiinnostuneille. Messuilla pureudutaan mm. metsän hoitoon liittyviin asioihin, puukauppaan, metsätilakauppoihin ja sukupolvenvaihdoksiin. Aiheita käsitellään ohjelmalavan lisäksi messuosastoilla. Tämän vuoden teemana on monimuotoisuus talousmetsissä, joka on aiheena myös emeritusprofessori, puuntuottaja Matti Kärkkäisen puheenvuorossa sunnuntaina. Lauantaina ohjelmalavalla on paneelikeskustelu ”Puun käyttö lisääntyy – kestääkö luonto?”, jossa käsitellään metsien käyttöä eri näkökulmista. Keskustelussa on mukana mm. maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari ja metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola. Metsämme-tapahtuman yhteistyökumppanit ovat Päijänteen metsähoitoyhdistys, Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi, Suomen metsäkeskus, JAMK, MTK - Keski-Suomi ja ProAgria Keski-Suomi.

Retkelle – luonto on vain yhden askeleen päässä
Uusi tulokas kevään messutarjonnassa on Retkelle-messut, joka on tarkoitettu luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille, niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille. Tapahtuma korostaa luontoon lähtemisen helppoutta ja luonnon monipuolisia hyötyvaikutuksia kaiken ikäisille. Tapahtumassa pääsee tutustumaan luontomatkailuun, retkeily- ja kalastustarvikkeisiin sekä tapaa luonnossa liikkumiseen ja kuntoiluun liittyviä yrityksiä, yhdistyksiä, oppilaitoksia ja medioita. Messuilla on mukana myös Suomen suosituimpia luontobloggareita. Tapahtuman yhteistyökumppanina on Retkipaikka.fi, Suomen suosituin luontomatkailumedia, joka vastaa laajasta ohjelmatarjonnasta ja kokoaa messuvieraat nuotiopiiriin.

Wemmi-kevätmarkkinat – luomu- ja lähiruokaa sekä kotimaisia pienyrittäjien tuotteita
Viime keväänä järjestettiin ensimmäistä kertaa Wemmi-kevätmarkkinat, jonka juuret ulottuvat suosittuun Ween maan wiljaa -markkinoihin. Kevätmarkkinoilla suuressa roolissa on luomu- ja lähiruoka sekä kotimaiset tuotteet. Wemmi-markkinat tarjoaa vinkit kevään juhlien lahjoihin ja tarjoiluihin. Ohjelmaalueelta saa ideoita lähestyvään grillauskauteen. Mukana markkinoilla on myös Suomen käsityöyrittäjät ry:n Käsityökortteli, jossa on kattavasti tarjolla tämän päivän suomalainen käsityö.

Lyhyesti
· Jyväskylän Paviljongissa 21.-22.4.2018
· avoinna lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16
· Tapahtumiin on yleisöllä vapaa pääsy
· Tapahtuman järjestää FKS-Tapahtumat Oy, jonka taustalta löytyy vahva ProAgria-organisaatio. FKSTapahtumat Oy järjestää myös KoneAgria-maatalouskonenäyttelyn sekä Ween maan wiljaa -markkinat.
· tapahtumatuottaja Niina Lampinen, puh 043 826 7291, niina.lampinen@proagria.fi
· toimitusjohtaja Marko Toivakka, puh 0400 735 259, marko.toivakka@proagria.fi
· www.metsamme.fi
· www.retkellemessut.fi
· www.wemmi.fiKolmen tapahtuman kokonaisuus huhtikuussa Paviljongissa