Tervetuloa viihtymään ja nauttimaan ihanista makuelämyksistä Jyväskylän Ruoka & Viini -messuille!
Ruokamessut 26.−27.11.2022 tarjoavat tietoa ja tunnelmaa Maija Silvennoisen emännöimässä Nixi-näytöskeittiössä. Mukana juustokulttuuria, ruokamaistiaisia ja paljon muuta. Juustojen maailmaan voit tutustua Suomen Juustonvalmistajain Yhdistyksen järjestämässä juustonäyttelyssä.
Viinimessuilla 25.−26.11.2022 maistellaan upeita viinejä ja löydetään uusia suosikkeja. Maahantuojat ja viiniasiantuntijat ovat valinneet parhaat uutuusviinit ja suositut klassikot esittelyyn. Viinimessuilla mukana myös samppanjabaari, jossa esittelyssä lähes 30 erilaista samppanjaa. Viinimessujen musiikista vastaa perjantaina upea Mikko Harju.
Ohjelma 2022
Nixi-näytöskeittiö
Lauantai
Maija Silvennoinen
Nixi-näytöskeittiötä emännöi koko messujen ajan huippukokki Maija Silvennoinen!
Tapahtumasta tarinaksi, ajatuksesta tuotteeksi- Paviljongin uusi väliaikatuote
Restel: Tapahtumasta tarinaksi, ajatuksesta tuotteeksi- Paviljongin uusi väliaikatuote
Outi Pakkanen: Pullonkerääjä
Sukusalaisuudet paljastuvat julmasti yöllisessä tarinassa – dekkarikuningattaren kolmaskymmenes teos! Tarinan käänteissä on mukana myös Anna Laine, joka on ison ratkaisun kynnyksellä.
Otava
Minna bakes: Kakunkoristelunäytös
Minna bakes: Kakunkoristelunäytös
Jenni Kokander: Yksi Miljoonasta
Jenni Kokanderin Yksi miljoonasta on romaani ihmisistä, jotka haluavat auttaa, mutta eivät osaa pelastaa edes itseään. Se pohtii tapaamme käsitellä menetyksiä – miten me suojelemme niiltä itseämme ja mitä tapahtuu, kun suojaus alkaa rakoilla tai sitä ei ole.
Tammi
Kim Palhus: Ruokadiplomatia kurkistus verhojen taakse
Kim Palhus: Ruokadiplomatia, kurkistus verhojen taakse.
Kotimainen ruoka ja raaka-aineet suurlähetystöissä
Tuija Välipakka: Kirjailijan keittiössä
Mitä kokkaavat keittiöissään tutut kirjailijat? Mitä he syövät ja millaisella rytmillä, kun kirjoittavat? Miten ruoka näkyy heidän tuotannossaan. Teos on täyttävä kattaus intohimoista ruoanlaittoa ja kirjallisuutta.
Siltala
Paneelikeskustelu: Rajaton ruokamatkailu - Keski-Suomen vahvuudet
Rajaton ruokamatkailu – Keski-Suomen vahvuudet
Kim Palhus, Maija Silvennoinen Simo Korvenpää
Sunnuntai
Maija Silvennoinen
Nixi-näytöskeittiötä emännöi koko messujen ajan huippukokki Maija Silvennoinen!
VillaVino: Joulun glögi lämmittää
VillaVino: Joulun glögi lämmittää
Magna Cafe: Uudenlainen aasialainen pikaruoka
Magna Cafe: Uudenlainen aasialainen pikaruoka, Tuotelanseeraus
Minna Bakes: Kakunkoristelunäytös
Minna Bakes: Kakunkoristelunäytös
Tapahtumasta tarinaksi, ajatuksesta tuotteeksi- Paviljongin uusi väliaikatuote
Restel: Tapahtumasta tarinaksi, ajatuksesta tuotteeksi- Paviljongin uusi väliaikatuote
Klassinen vai moderni joulu? Messukokemuksista uutta ideaa joulupöytään
Klassinen vai moderni joulu? Messukokemuksista uutta ideaa joulupöytään
Keskustelussa: Kim Palhus, Maija Silvennoinen, Maria Ståhle
Juustonäyttely
Lauantai
Näyttelyn avaus - Eduskunnan maa-ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari
Suomalaisten juustojen Laatukilpailun palkintojenjako - SJY Sihteeri, Paula Virolainen
Vuoden juustomestarin esittely ja puheenvuoro
Sunnuntai
Juustojen arviointi / yleisöraati 1
Juustojen arviointi / yleisöraati 2
Juustojen arviointi / yleisöraati 3
Juustojen arviointi / yleisöraati 4
”Yleisön Suosikki Juusto” tuloksen julkistus - Puheenjohtaja, Anni Alakotila
Wine Stage
Perjantai 25.11.
Jyväskylän Ooppera- Operetti ja musikaalisävelmiä
Jyväskylän Ooppera- Operetti ja musikaalisävelmiä
Mikko Harju - Showtime
Mikko Harju – Showtime
Klo 20:00-21:00
Kuvaaja: Ville Juurikkala
Lauantai 26.11.
Jyväskylä Sinfonia
Duo Venturas -Showtime
Duo Venturas -Showtime
klo 17:00-17:45
Duo Venturas -Showtime
Duo Venturas –
Showtime
klo 19:00-20:00