Tervetuloa pk-yritysten edustajat eri toimialoilta Suomen ensimmäiseen Digiturvallisuus-messutapahtumaan 30.3.2023 klo 10-18 Jyväskylään, Paviljonkiin!

Messuilla saat tietoa ja työkaluja juuri teidän organisaatioonne digiturvan kehittämiseen.

Ratkaisuja suunnitteluun ja toteutukseen ovat jakamassa Suomen eturivin digiturva-alan yritykset. Tapahtuma on maksuton.

Tutustu messujen ohjelmaan

Ilmoittaudu mukaan täältä


Messuilta tietoa ja työkaluja digiturvallisuuden kehittämiseen

Suomen ensimmäiset Digiturvallisuus-messut järjestetään 30.3.2023 messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa. Tapahtuman järjestäjinä ovat alan keskeiset toimijat Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, yväskylän kaupunki, Digi- ja väestövirasto, Finnish Information Security Cluster, Women4Cyber Finland, Tietoturva ry ja Jyväskylän Messut.

”Tapahtuma on erittäin hyvä keino saada
runsaasti tietoa ja käytännön ratkaisuja
yhden päivän aikana.”

Messutapahtuma on tarkoitettu kaikille eri toimialojen yrityksille, jotka haluavat parantaa organisaationsa digiturvaa.

”Tapahtuma on erittäin hyvä keino saada runsaasti tietoa ja käytännön ratkaisuja sekä tavata lukuisia kumppaniehdokkaita yhden päivän aikana. Messusta saavat parhaan hyödyn jo aiheeseen tutustuneet kuin digiturvan rakentamisessa alkumetreillä olevat”, tapahtuman järjestelyistä vastaava myyntipäällikkö Matti Kuosmanen Jyväskylän Messuilta.

Hyvän digiturvan rakentaminen koskettaa kaikkia yrityksiä

Uusi messutapahtuma syntyi halusta viedä suomalaisyrityksiä yhdessä kohti yhä turvallisempaa digitaalista liiketoimintaa. Hyvän digiturvallisuuden rakentaminen on tänä päivänä ajankohtaista kaikissa yrityksissä.

”Suojattu ja turvallinen digitaalinen ympäristö
on liiketoiminnan varmistaja.”

”Suojattu ja turvallinen digitaalinen ympäristö on liiketoiminnan varmistaja. Jos digiympäristö ei toimi, vaikuttaa se heti kykyyn tehdä bisnestä”, sanoo kyberturvallisuuden työelämäprofessori Martti Lehto Jyväskylän yliopistosta.

Kokonaisuus, jossa ihmisten toiminta pääroolissa

Hän sanoo, että hyvän digiturvallisuuden rakentamisessa tulisi huomioida koko kokonaisuus: toimintatavat, prosessit ja teknologia.

”Usein luullaan virheellisesti, että viimeisen päälle
hyvä palomuuri ja virustorjunta riittävät turvalliseen
digitaalisen ympäristöön.”

”Usein luullaan virheellisesti, että viimeisen päälle hyvä palomuuri ja virustorjunta riittävät turvalliseen digitaalisen ympäristöön. Hyvän digiturvan keskiössä ovat kuitenkin yhdessä sovittu ja ohjeistettu organisaation turvallinen toimintakulttuuri. Lisäksi tarvitaan riskien ja jatkuvuuden hallintaa, mikä rakennetaan organisaation sisälle kaikkiin prosesseihin. Vasta tämän jälkeen määritetään teknologiat suojaamaan kokonaisuutta”, Lehto kuvaa.

Digiturvallisuuteen panostetaan harmillisen usein jälkijunassa

Useissa yrityksissä digiturvaan ei vielä ole välttämättä ehditty panostamaan. Monissa organisaatioissa on tehty viimeisten vuosien aikana huimia digiloikkia ja resurssit ovat ehkä menneet uuteen toimintaympäristöön opetteluun.

”Koko yhteiskuntaan alettiin luomaan osittain jälkijunassa ratkaisuja, ohjeistuksia ja toimintatapoja, joilla digitalisaatiota voitaisiin hallita. Tapahtui vähän sama kuin Fordin massa-autotuotannossa. Alettiin suoraan ajamaan autoja, vaikkei liikennesääntöjä tai ajo-opetussysteemiä oltu luotu”, Lehto sanoo.

Tähän kyberrikolliset ovat osanneet iskeä.

”Kyberrikollisuuden liikevaihto on
1,5 triljoonaa dollaria vuodessa.”

”Kyberrikollisuus on erittäin ikävä seuraus digitalisaatiosta ja jo nyt todella suurta. Kyberrikollisuuden liikevaihto on 1,5 triljoonaa dollaria vuodessa, ja maana kyberrikollisuuden kansantalous olisi Yhdysvaltain ja Kiinan jälkeen kolmanneksi suurin”, Lehto kuvaa.

Digiturvallisuus kuntoon − Digitalisaatio ennen kaikkea tehostaa liiketoimintaa

Kääntöpuolesta huolimatta digitalisaatio ennen kaikkea tehostaa ja kasvattaa liiketoimintaa. Siksi niin digitaalisuuteen kuin digiturvallisuuteen kannattaa panostaa.

”Johdon on tärkeää ymmärtää digiturvallisuuden merkitys koko organisaatiolle ja liiketoiminnan jatkuvuudelle. Jos organisaation digitaalisen ympäristön turvallisuuteen ei ole panostettu, ja organisaatio joutuu siitä johtuen hyökkäyksen uhriksi, voi sillä pahimmillaan olla katastrofaaliset vaikutukset liiketoiminnalle”, sanoo Tero Kokkonen, kyberturvallisuuden dosentti ja Jamk IT-instituutin johtaja.

”Turvallisuutta ei voi ostaa ja
liimata päälle, vaan sen pitää sisältyä
koko toimintaan.”

Johdolla, hallituksella, toimintojen omistajille ja IT-asiantuntijoilla on omat roolinsa ja vastuunsa organisaation digiturvallisuuteen johtamisessa.

”Turvallisuutta ei voi ostaa ja liimata päälle, vaan sen pitää sisältyä koko toimintaan. Paras lähtötilanne yrityksen kasvulle ja toiminnan laajentamiselle on digitaalinen ympäristö, jonka kokonaisarkkitehtuuri on suunniteltu turvallisuuslähtöisesti. Tämä kannattaa huomioida heti ympäristön suunnittelun alussa”, Kokkonen sanoo.

Maksuttomat Digiturvallisuus-messut 30.3.2023 Paviljongissa

Tervetuloa hankkimaan tietoa ja työkaluja maksuttomille Digiturvallisuus-messuille 30.3.2023 klo 10-18 Paviljonkiin, Jyväskylään.


Tutustu messujen ohjelmaan

Ilmoittaudu mukaan täältä